Aardappelomelet met broccoli en ham
3 porties
Benodigdheden
150 g aardappel, geschild en in blokjes
150 g broccoli, in roosjes
2 eieren
2 plakjes schouderham, in kleine stukjes
25 g geraspte kaas
1 1/2 el olijfolie
Bereiding
Breng in een pan met een flinke bodem water de aardappels afgedekt aan de kook.
Voeg na ca 8 min de broccoli toe en kook het geheel nog ca 7 min.
Giet de aardappels en broccoli af en stamp ze met een pureestamper tot puree.
Klop in een kom de eieren los.
Meng er de ham, geraspte kaas en broccolipuree door.
Schep het geheel goed om.
Verhit wat olie in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag.
Schenk het eimengsel in de pan en bak het op een matig vuur ca 3 min.
Leg er een passend en met olie ingevet bord op en keer de omelet.
Laat de omelet weer in de pan glijden en bak de andere kant nog ca 3 min.
Snijd de omelet voor je kind in kleine stukjes.
Bron: Opperdepop