Ovenfarfelle met zalm en prei
4 personen
Benodigdheden
300 g farfalle, pasta
2 pakken prei a la creme (a 450 g diepvries)
750 g zalmfilet, ontdooid en in stukjes
1 doosje basilicum (50 g)
2 beschuiten, verkruimeld
1 el olijfolie
lage ovenschaal, ingevet
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor.
Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien en volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig.
Roer de stukjes zalm erdoor.
Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfelle.
Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuig te maken.
Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel.
Schuif de schotel 15 cm onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 min goudbruin worden.
Bron: Allerhande