Boerenkoolstamppot met ketjapjus

4 personen

Benodigdheden
1,3 kg kruimige aardappelen
20 g boter
2 grote uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl gemberpoeder
500 g gesneden boerenkool
1 runderbouillontablet
1 Gelderse rookworst (NH: of een braadworst)
1 pakje jus naturel (29 g)
1 el ketjap manis
100 ml halfvolle melk
1 el gembersiroop
pureestamper

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook 5 min.
Voeg het gemberpoeder en de boerenkool toe en bak 2 min mee.
Leg de aardappelen erop, voeg 500 ml water toe en verkruimel de bouillontablet erover.
Leg de deksel op de pan en kook in circa 20 min gaar en giet af.
Bereid intussen de rookworst (NH: of de braadworst) en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de ketjap toe aan de jus en houd warm.
Verwarm de melk en schenk bij de aardappelen.
Voeg de gembersiroop toe en stamp alles met de pureestamper tot een grove stamppot.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden, schenk de jus erover en serveer met de wordt.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *