Tonijnkoekjes

6 stuks

Benodigdheden

250 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
185 g tonijnstukken in water (blikje), uitgelekt
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 klein ei, losgeklopt
2 el olijfolie

Bereiding
Kook de aardappels in een pan met een laag water in 15-20 min gaar.
Maak de tonijn in een kom met een vork fijn.
Giet de aardappels af en stamp ze tot puree.
Meng de aardappelpuree samen met de peterselie en het ei door de tonijn.
Schep het geheel door tot er een glad mengsel ontstaat.
Vorm van het mengsel 6 balletjes en druk ze met de handpalm iets platter.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de viskoekjes in ca 5 min op een matig vuur bruin; keer de koekjes halverwege.
Haal de koekjes uit de pan en laat ze iets afkoelen.

Tip: in plaats van tonijn kun je de koekjes ook goed met zalm uit blik maken.

Bron: Opperdepop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *