Hachee met courgette en perzik
4 personen
Benodigdheden
2 el zonnebloemolie
500 g hacheevlees
2 uien
3 vleestomaten
1 groene paprika
1 courgette
8 halve perzikken (blik) of 0,5 liter blik perzikschijfjes
1 flesje bier (pils)
2 laurierblaadjes
2 tl paprikapoeder
versgemalen peper en zout
2 el tomatenpuree
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca 10 min rondom bruin.
Pel de uien en snipper ze.
Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes.
Verdeel de courgette in plakjes.
Giet de perziken af en snijd ze in stukjes.
Voeg de ui bij het vlees en bak 5 min mee.
Voeg daarna het bier, de laurierblaadjes, paprikapoeder en peper en zout toe en de helft van de tomatenblokjes.
Laat zachtjes ca 2 uur stoven.
Schep er de laatste 15 min de rest van de tomaten, de paprika, courgette en tomatenpuree door.
Voeg vlak voor het serveren de perzikstukjes toe en verwijder de laurierblaadjes.
Lekker met rijst of couscous.
Bron: Allerhande