Russische runderpot
4 personen
Benodigdheden
1 kg runderlappen
2 uien
100 g boter
peper en zout
300 g knolselderij
200 g prei
200 ml vleesbouillon (van tablet of uit pot)
1 flesje Schuttersbier (NH: niet verkrijgbaar bij Gall & Gall, in plaats daarvan op hun aanraden Palm gebruikt).
1 el gehakte kervel of 1/2 tl gehakte dille (vers of diepvries)
4 gekookte rode bieten
2 el gehakte peterselie (vers of diepvries)
Bereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen.
Pel en snipper de uien.
Verhit de boter en fruit hierin de ui.
Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin met peper en zout.
Schil intussen de knolselderij, snijd deze in reepjes en de prei in ringetjes.
Giet de bouillon en bier bij het vlees en voeg de knolselderij, prei en kervel toe.
Laat het gerecht 2,5-3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Schil de bietjes, rasp ze grof en snijd ze in kleine blokjes.
Voeg de bietjes de laatste 10 min aan de stoofschotel toe.
Serveer het gerecht bestrooid met gehakte peterselie.
Lekker met rijst en gekookte aardappels.
Tips:
Voeg eens 2 el zilveruitjes en 1 el mosterd toe aan het stoofvlees.
Vervang de runderlappen door lamslappen. De stooftijd is dan 2-2,5 uur.
Bron: Allerhande