Jachtschotel

6 personen

Benodigdheden
100 g boter
2 grote uien, fijngesneden
750 g sucadelapjes, in stukken
100 ml vleesbouillon (van tablet)
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1/2 zakje vleeskruiden (a 20 g)
1 kg aardappels, geschild
200 ml melk, warm
2 grote zure appels
50 g paneermeel
ovenschotel, ingevet

Bereiding
Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel.
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en (versgemalen) peper naar smaak toe.
Laat het vlees met de deksel op de pan in 45 min gaar worden, schep af en toe om.
Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min gaar.
Giet ze af en stamp ze met 25 g boter en de warme melk fijn.
Schil de appels en snijd ze in plakken.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel.
Herhaal dit nog twee keer, zodat er drie laagjes aardappelpuree, drie laagjes vlees en drie laagjes appel zijn.
Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover.
Bak de schotel in 30 min in het midden van de oven gaar.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *