Hachee
4 personen
Benodigdheden
5 uien
50 g boter of margarine
600 g grof hacheevlees
zout
(versgemalen) zwarte peper
2 volle el bloem
1 vleesbouillontablet
2 el azijn
1 tl suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
Bereiding
Uien pellen en grof snipperen.
In braadpan boter verhitten en vlees al omscheppend bakken.
Ui na ca 2 min meebakken.
Vlees bestrooien met zou, peper en bloem en omscheppen.
Bouillontablet en 1/2 liter warm water toevoegen, zodat vlees net onderstaat.
Azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen.
Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op de pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca 3 uur gaar stoven.
Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
Tips:
Runder- of riblappen
in plaats van hacheevlees kun je ook 600 g doorregen runder- of riblappen gebruiken.
Met appelstroop en appeltjes:
voeg 2 el appelstroop toe in plaats van azijn.
Snijd 2 geschilde appels (Cox of Elstar) in partjes en stoof die de laatste 10 min mee.
Met tomaat en sambal:
Snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min toe.
Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak.
Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.
Bron: Life & Cooking