Paella uit Valencia
4 personen
Benodigdheden
1 envelopje saffraandraadjes
4 kipdrumsticks
zout en versgemalen peper
100 ml olijfolie
250 g reuzegarnalen
100 g chorizo, in reepjes of plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
400 g rondkorrelrijst (arborio- of risottorijst)
900 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
150 g diepvriesdoperwten
1 citroen, in partjes
Bereiding
Week de saffraandraadjes in 4 el warm water.
Bestrooi de drumsticks met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een paellapan of wok en bak hierin de kip in 15 min goudbruin en bijna gaar.
Schep de drumsticks uit de pan en houd ze warm.
Bak de garnalen in het bakvet tot ze roze zijn, schep ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de chorizo , ui, knoflook en paprika al omscheppend 3 min.
Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glanzen.
Roer de saffraan met vocht en de bouillon erdoor en kook zachtjes, onafgedekt 15 min tot de rijst bijna droog maar wel smeuig is.
Voeg na 10 min de drumsticks en doperwten toe.
Schep de blacktigers erdoor.
Serveer de paella in de pan en garneer met citroen.
Bron: Allerhande