Lasagne met verse en gerookte zalm

4 personen

12654

Benodigdheden
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
750 g romatomaten, in stukjes
4 el rode pesto
1 bakje verse pastasaus carbonara
4 verse lasagnebladen (pak 250 g)
200 g gerookte zalm
250 g zalmfilet, in dunne plakjes
75 g pizzakaas (zakje 150 g)
rechthoekige ovenschaal, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175C.
Verhit de olie en fruit de ui op laag vuur 3 min.
Voeg de stukjes tomaat toe en fruit alles zachtjes 10 min.
Roer de pesto en peper en zout door de pastasaus.
Roer de carbonarasaus los met 4 el water.
Leg 1 vel lasagne in de ovenschaal.
Verdeel hierover 1/3 deel van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm.
Bestrijk de zalm met 1/4 deel van de carbonarasaus.
Dek af met 1 lasagnevel.
Schep 1/3 van de tomatensaus op de lasagne, leg hierop de plakjes verse zalm.
Bestrijk de zalm met 1/4 deel van de carbonarasaus en dek af met 1 lasagnevel.
Schep voor de laatste laag de rest van de tomatensaus op de lasagne, leg hierop de laatste plakjes gerookte zalm en strijk hier weer 1/4 deel van de carbonarasaus over.
Dek het gerecht af met het laatste vel lasagne en bestrijk dit met de rest van de saus.
Strooi de kaas over het gerecht.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 35 min goudbruin en gaar.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *