gegratineerde zuurkoolschotel met gehakt

4 personen

12657

Benodigdheden
500 g zuurkool
400 g vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakken
zout en versgemalen peper
2 el vloeibaar bakproduct
500 g half-om-half gehakt
1 el gehaktkruiden
1 klein blikje ananas in stukjes
1 el olijfolie of vloeibaar bakproduct

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Zet de zuurkool op met een laagje water en laat op lage stand 10 min stoven.
Zet in een andere pan de aardappelplakjes op in ruim water met zout en laat ze in circa 5 min beetgaar koken.
Giet ze af en laat ze even staan.
Verwarm het vloeibaar bakproduct en bak het gehakt met de gehaktkruiden rul.
Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en schep de stukjes ananas erdoor.
Maal er wat peper over.
Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en schep hierop de zuurkool.
Verdeel de plakjes aardappel erover, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met wat olijfolie.
Zet de schotel in de oven en laat in circa 20 min bruin bakken.

Bron: Jumbo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *