Kippenbouten in sinaasappel-shiitakesaus
4 personen
Benodigdheden
4 kippenbouten (of 8 kipdrumsticks)
1/2 tl kerriepoeder
zout en versgemalen peper
50 g boter
2 sinaasappels
3 el sinaasappelmarmelade
1 tl kaneelpoeder
1/2 blik mandarijntjes op sap
250 g shiitakes, in plakjes
Bereiding
Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan of -slee en bak hierin de kip rondom goudbruin.
Borstel de sinaasappels schoon en rasp 1/2 el van de schil.
Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met de marmelade en de kaneel bij de kip.
Leg het deksel op de pan.
Stoof 25 min.
Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten.
Voeg de shiitakes, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kip.
Stoof nog 10 min met het deksel op de pan.
Lekker met rijst en sperziebonen.
Tips: Voeg een scheutje sinaasappellikeur bij het gerecht.