Zoete aardappel met italiaanse vulling

4 stuks

Benodigdheden
4 middelgrote zoete aardappels
50 gr rucola
2 el pesto
4 plakjes parmaham
10 cherrytomaatjes
2 el parmezaan vlokken
1 el pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de zoete aardappels goed en dep droog.
Prik er met een vork gaatjes in.
Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar.
Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ong 40 min in de oven.
Snijd ze daarna net niet helemaal open en vul ze met rucola, pesto, parmaham, gehalveerde cherrytomaatjes, parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tip: je kunt ze ook op de bbq poffen (wikkelen in aluminiumfolie).

Bron: Leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *