Oreo monchoutaart
12 taartpunten
Benodigdheden
350 gram oreo’s
100 gram boter
200 gram MonChou (eventueel nog 100 gram monchou extra voor nog duidelijkere monchou smaak)
500 ml ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
8 gram vanillesuiker of 1 zakje
100 gram witte basterdsuiker
Bakvorm doorsnee 24 tot 26 cm
Bereiding
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje.
Verkruimel 250 gram oreo’s.
Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan.
Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is.
Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom.
Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar.
Houd 8 oreo’s apart voor de garnering, verkruimel de rest grof en roer dit door het MonChou-mengsel.
Verdeel het mengsel over de springvorm.
Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast).
Halveer 6 oreo’s en verkruimel de rest grof.
Verdeel de halve oreo’s over de monchoutaart en bestrooi met de grove kruimels.
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt.
Hierdoor komt de taart mooier los.