Pastasalade met cervelaat, tomaat en sperziebonen
4 personen
Benodigdheden
250 gr fuesili
300 gr gebroken sperziebonen (NH: of sugarsnaps, lekkerder)
500 gr cherrytomaten
potje (330 gr) zoetzure augurken
200 gr cervelaatworst
4 el mayonaise
1 el grove mosterd
1 bakje basilicum
Bereiding
Kook de fuesili volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Kook de laatste 3 min de gebroken sperziebonen (NH: of sugarsnaps) mee.
Doe vervolgens de pasta en sugarsnaps in een vergiet, spoel onder koud stromend en laat uitlekken.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de augurken in blokjes.
Verwijder het vel van de cervelaatworst.
Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een halve cm.
Meng 4 el mayonaise, 1 el mosterd en 2 el vocht uit het potje augurken tot een dressing.
Snijd de blaadjes van 1 bakje basilicum (15 gr) fijn en voeg de helft toe.
Doe de pasta, sperziebonen, tomaat, augurk, cervelaat en dressing in een schaal en schep door elkaar.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Garneer met de rest van de basilicum.
Bron: Jumbo blad