Framboos kwarkboltaart
8 personen
Benodigdheden
1 cakerol met aardbeienvulling (300 gr) (NH: mijn ervaring: 1,5 cakerol)
5 blaadjes gelatine
2 bakjes frambozen a 150 gr
1 beker slagroom (250 ml)
2 zakjes vanillesuiker
2 el suiker
1 beker volle Franse kwark (500 gr)
bolvormige schaal, 1,5 liter
vershoudfolie
Bereiding
Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen.
Snijd de cakerol in plakjes van een 1/2 cm en bedek de wand van de schaal ermee.
Week de gelatine 5 min in ruim koud water.
Prak 1/3 van de frambozen fijn en verwarm 5 min op middelhoog vuur.
Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker.
Spatel de kwark er luchtig door.
Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor.
Schep in de schaal.
Dek af met folie.
Bron: Allerhande