Minestronesoep

8 personen

Benodigdheden
200 gr pastaschelpjes
2 uien
4 tenen knoflook
350 gr cannellini bonen (blik)
4 bouillonblokjes
2 liter water
2 blikjes tomatenpuree
300 gr wortel
2 courgettes
2 tl Italiaanse kruiden
200 gr bleekselderij
60 gr Parmezaanse kaas
een aantal takjes basilicum

Bereiding

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
Snijd de courgette in blokjes en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes.
Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier de ui in aan.
Voeg nadat deze glazig zijn ook de knoflook toe.
Voeg na 2 min de tomatenpuree toe en fruit dit kort aan.
Voeg vervolgens de groenten er ook bij en bak kort mee.
Voeg vervolgens het water met de bouillonblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de groenten.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de pasta erbij en kook de pasta mee volgens de kooktijd op de verpakking.
Spoel de bonen af en voeg deze ook bij de soep als de pasta bijna gaar is.
Serveer de soep met een beetje Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Bron: leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *