Bananenbrood

10 plakken

Benodigdheden
5 dadels (pitloos) (ik gebruik een hele zak dadels)
3 rijpe bananen (ik gebruik 4 bananen)
3 eieren
1 tl vanille-extract
3 tl bakpoeder
snuf zout
100 gr volkoren tarwemeel
50 gr havermoutmeel
2 el amandelschaafsel (liet ik weg)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de dadels even in warm water, zodat ze lekker zacht zijn en straks makkelijk mixen door het beslag van het bananenbrood.
Prak 2 bananen fijn met een vork.
Snij de dadels fijn en meng deze in een ruime kom door de geprakte bananen en de eieren.
Voeg dan de vanille-extract, bakpoeder en een flinke snuf zout toe.
Meng dit er door en tot slot voeg je beetje bij beetje het volkoren tarwemeel en het havermoutmeel erbij, terwijl je constant alles goed door elkaar blijft mengen tot een egale massa (dit kan gewoon met een vork of lepel in een ruime kom).
Vet de cakevorm in en schenk hierin het mengsel.
Strooi het amandelschaafsel erover heen.
Snij de laatste banaan horizontaal door de midden en leg deze bovenop de cake.
Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 55 min.
Controleer daarna of het bananenbrood gaar is door er met een sateprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar.
Even laten afkoelen en jouw bananenbrood is klaar.

Bron: Eefkooktzo.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *