Aardbeiensoep met gember-mascarpone

4 personen

Benodigdheden
500 gr hollandse aardbeien
50 gr witte basterdsuiker
100 ml wijn witte droge
150 gr mascarpone
15 gr munt
1,5 gemberbolletje

Bereiding
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Pureren met basterdsuiker en wijn in een keukenmachine, samen met 400 gr aardbeien.
Zet de aardbeiensoep ong 1 uur afgedekt in de koelkast.
Klop intussen de mascarpone met gembernat op en meng er de gehakte gember door heen.
Laat tot gebruik afgedekt afkoelen in de koelkast.
Snijd de rest van de aardbeien doormidden.
Verdeel de aardbeiensoep over vier diepe borden.
Dompel de ijsbolletjestang in heet water en schep met een warme ijsschep 1 mooi bolletje gember-mascarpone in het midden van elk bord soep.
Garneer de soep met halve aardbeien en toefjes munt.

Bron: Jumbo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *