Loempia’s uit de airfryer
4 stuks
Benodigdheden
150 g worteljulienne
1 prei, in ringen
200 g tauge
100 g ham
1 ui
2 teentjes knoflook
1 cm gember (fijngehakt)
1 el sojasaus
2 tl sambal
1 tl vissaus
4 loempiavellen (uit de vriezer)
3 eieren
peper en zout
olijfolie
Bereiding
Kluts de eitjes en voeg peper en zout toe.
Bak dit in een koekenpan in wat olijfolie tot een omelet en snijd vervolgens in kleine stukjes.
Doe de ui, knoflook, wortel, prei en tauge in een koekenpan en bak aan in wat olijfolie.
Voeg de sojasaus, vissaus, gember en sambal toe en roer door elkaar.
Verdeel de vulling over het midden van de loempia en bestrijk de randen met eigeel.
Vouw de buitenkant naar binnen en vouw ze vervolgens om tot een loempia.
Plak de randjes vast met wat eigeel.
Bak de loempia’s in 8-10 min goudbruin in de airfryer op 180 graden.
De loempiavellen blijven een beetje licht van kleur. Je zou eventueel ook filodeeg kunnen gebruiken, dat kleurt iets meer goudbruin.
Bron: Uit Paulines keuken