Aardappel witloftaart

4 personen

Benodigdheden

2 uien
600 g witlof
1 el roomboter
50 g ongebrande walnoten
1 ei
800 g verse aardappelpuree
3 plakken achterham
300 g jong belegen geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de uien.
Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronken witlof.
Kook het witlof 10 min.
Laat de stronken uitlekken en halveer ze.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 min.
Hak de noten grof.
Klop het ei los met een vorm en roer het door de aardappelpuree.
Schep de puree in de bakvorm.
Leg de gehalveerde witlofstronkjes met de punten naar het midden op de puree.
Verdeel de ham er over.
Verdeel de ui, walnoten en kaas erover.
Bak ca 25 min in de oven.
Snijd de aardappel-witloftaart in punten en serveer.
Tip: gebruik komijnekaas in plaats van jong belegen voor een extra kruidige smaak.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *