Chinese tomatensoep

6 kommen

Benodigdheden
2 stuks kipfilet
2 eieren
1 liter kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 teentjes knoflook
2 bosui
1 ui
25 g tauge
2 el appelmoes
2 el maizena
1 el suiker
1 el gembersiroop
1 tl geraspte verse gember
olie, peper en zout

Bereiding
Snipper het uitje en snijd de knoflookteentjes fijn.
Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig worden.
Voeg dan de geraspte gember toe en bak dit kort mee.
Daarna de tomatenpuree erbij en deze ook even kort meebakken.
Voeg dan de bouillon samen met de appelmoes, gembersiroop, tomatenblokjes, kipfilet en de suiker toe.
Roer goed door elkaar en laat dit vervolgens ongeveer 15-20 min pruttelen tot de kipfilets gaar zijn.
Terwijl de soep lekker aan het pruttelen is kluts je 1 eitje in een kom en bak je deze met een beetje olie in de koekenpan tot een dunne omelet.
Breng op smaak met peper en zout en herhaal dit met het andere eitje zodat je twee dunne omeletten hebt.
Rol de omeletten op en laat e afkoelen.
Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
Haal de kipfilets uit de soep als ze gaar zijn en pluis de kipfilets vervolgens.
Dit doe je door met een vork het vlees los te trekken.
Zet de staafmixer in de soep en pureer deze mooi glad.
Doe daarna de kip weer terug in de soep.
Meng de maizena met 2 el water en doe dit door de soep.
Laat de soep nog even rustig koken en iets indikken.
Snijd alvast de bosui in dunne ringetjes.
Verdeel de soep over 6 kommen en verdeel hierover de plakjes omelet, ringetjes bosui en de tauge.
Eet smakelijk!

Bron: Eefkooktzo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *