Macaroni ovenschotel
4-6 personen
Benodigdheden
250 g macaroni
1 grote courgette
500 g gehakt
690 ml tomatensaus
1 el Italiaanse kruiden
3 el tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
handje geraspte kaas
2 paprika’s
250 g cherrytomaatjes
2 bollen morzerella
verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Bak het gehakt rul in een grote pan.
Voeg e ui en knoflook fijngehakt toe.
Doe dan de tomatenpuree en tomatensaus erbij en breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout.
Laat de saus even zachtjes pruttelen.
Hak de paprika’s en courgette in stukjes en bak in een andere pan 7 a 8 minuutjes.
Kook ook de macaroni gaar en giet af.
Voeg dan de macaroni toe aan de gehaktsaus.
En daarna ook de paprika en courgette.
Meng alles goed door elkaar en proef of er nog wat peper en zout bij moet.
Halveer de cherrytomaatjes, bewaar er een paar en schep de rest door het macaroni mengsel.
Doe de helft van het mengsel in een grote ovenschaal.
Leg hierop 1 bol mozzarella in plakjes en een paar blaadjes basilicum.
Dek af met de rest van het macaroni mengsel.
Leg bovenop de andere bol mozzarella in plakjes, de rest van de cherrytomaatjes en verdeel de geraspte kaas er over.
Bak de ovenschotel 35 min in de oven en garneer eventueel met wat basilicum.
Bron: leukerecepten.nl