Plaattaart met witlof, brie en rode ui

4 personen

Benodigdheden
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
4 rode uien
200 g brie
3 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
500 g witlof

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Leg het roomboterbladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier bekleden bakplaat.
Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak 10 min in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen en de brie in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, de oregano, peper en zout 10 min op middelhoog vuur.
Snijd de onderkant van de stronken van de witlof en halveer in de lengte.
Snijd de helft in de lengte in repen.
Voeg toe aan de ui en bak 5 min mee.
Schep regelmatig om.
Verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg.
Verdeel de brie erover en bak ca 20 min in het midden van de oven.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *