Pittige kip-broccolischotel

4 personen

Benodigdheden
1 blik kokosmelk (400 ml)
300 g pandanrijst
2 el olie
400 g kipfilet in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
500 g broccoli, in kleine roosjes
2 el zoute sojasaus
chilipoeder

Bereiding
Breng de kokosmelk met 200 ml water en zout naar smaak aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook die in 10 min gaar.
Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet al omscheppend goudbruin.
Bak de ui 1 minuut mee en voeg de broccoli toe.
Bak de broccoli al omscheppend in 7-8 min knapperig gaar.
Voeg eventueel een paar el water toe.
Breng de kipfilet met broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de kipfilet met de broccoli erover.

Kindertip:
Je maakt het gerecht minder pittig door de zoute sojasaus weg te laten en de chilipoeder te vervangen door kerriepoeder.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *