Ovenschotel met tonijn

4 personen

Benodigdheden
250 gr pasta
2 blikjes tonijn uit blik a 160 gr
1 ui
2 tenen knoflook
250 gr cherrytomaten
1 blok tomatenblokjes a 400 gr
1 klein blikje tomatenpuree
0,5 el Italiaanse kruiden
1 el kappertjes
handje geraspte kaas
1 grote aubergine
snuf peper en zout
olie om te bakken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de pasta gaar en giet daarna af, vang een kopje kookvocht op.
Hak de ui en knoflook fijn.
Fruit aan in een grote pan.
Snijd de aubergine in blokjes en bak een paar minuutjes mee.
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden.
Doe de tomatenpuree erbij en roer er door.
Doe ook de tomatenblokjes er bij en roer er door.
Laat de tonijn uitlekken en halveer de cherrytomaatjes.
Schep door de saus.
Breng de saus op smaakmet een snuf peper en zout.
Schep als laatste de pasta en kappertjes door de saus en voeg een paar eetlepels kookvocht toe en eventueel nog iets meer om et mengsel nog iets smeuiger te maken.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met kaas.
Bak de tonijn ovenschotel ca 25 min in de oven.

Bron: Leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *