Blondies met speculoos
15 personen
Benodigdheden
125g speculoos koekjes
250g speculoos pasta
150 gr roomboter
100 g lichte basterdsuiker
2 eieren
100 gr witte chocolade
1 mespuntje zout
150 gr zelfrijzend bakmeel
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 170C.
Bekleed de brownievorm met bakpapier.
Smelt de boter en laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
Klopt met de mixer de suiker en de eieren dik en luchtig in ca 4 min.
Verkruimel de koekjes grof.
Hak de chocolade grof.
Roer de afgekoelde boter door het eimengsel.
Zeef het zout en het bakmeel er boven en spatel samen met 2/3 van de koekkruimels en de chocolade er door.
Verdeel over de brownievorm en strijk de bovenkant glad.
Laat in ca 25 min gaar worden in de oven.
Laat 2 uur afkoelen.
Bestrijk de bovenkant met de speculoospasta en bestrooi met de koekkruimels.
Bron: Jumbo