Oosterse kipsate spiesjes
20 spiesjes
Benodigdheden
750 gr kippendij filet
1 rode peper
3 teentjes knoflook
1 limoen
2 tl komijn
1 tl nootmuskaat
1 tl kurkuma
100 ml olijfolie
50 ml ketjap
2 tl sambal badjak
Bereiding
Snij de kippendij filet in blokjes van 2 x 2 cm.
Doe ze in de mengkom.
Snij de rode peper fijn.
Maak de knoflook schoon.
Schenk hier de olijfolie en ketjap bij en pers het sap van de limoen uit boven de schaal.
Voeg de rode peper toe aan de schaal met kippendij filet en pers de knoflook erbij uit.
Doe de komijn, nootmuskaat, kurkuma en sambal bij de kip en zet de schaal zeker 30 min weg.
Week de sateprikkers in een blas met water. Dit voorkomt dat de stokjes aanbakken.
Rijg per sateprikker 3 blokjes kip.
Gooi de marinade nog niet weg!
Verwarm de grillpan op het vuur en leg de spiesjes met Oosterse kipsate in de pan.
Bak rondom bruin.
Gebruik een kwastje om de Oosterse kipspiesjes tussentijds nog een keer met de marinade in te smeren.
Hier wordt het vlees heerlijk zacht en prachtig bruin van.
Bak de kip in ongeveer 5 min gaar.
Lekker met (zelfgemaakte) satesaus.
Bron: mindyourfeed.nl