Citroen-yoghurtcake met yoghurtglazuur

4 personen

Benodigdheden
200g roomboter op kamertemperatuur
200g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 bakje yoghurt Griekse Stijl (150 g)
200 g bloem
3 citroenen
150g poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160C.
Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met de suiker en vanillesuiker romig.
Klopt er een voor een de eieren door.
Klop er 100 g yoghurt door.
Zeef de bloem en spatel luchtig door het beslag.
Boen de citroenen schoon en raps de gele schil van de vruchten.
Pers de citroenen uit.
Bewaar 2 tl citroenrasp en schep de rest door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in ong 1 uur goudbruin en gaar tot de satéprikker schoon uit de cake komt.
Prik de cake vervolgens in met de satéprikker en schenk in de citroensap over de cake.
Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake helemaal .
Zet de cake op en schaal.
Roer van de rest van de yoghurt en de poedersuiker een dik galzuur: begin met 1 flinke el yoghurt en voeg wat extra yoghurt toe als het glazuur te dik is.
Schep het yoghurtglazuur over de cake en bestrooi met de achtergehouden citroenrasp.

Bron: Jumbo blad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *