Pasta met zalm en tomaat uit de oven

4 personen

Benodigdheden
1 ui
1 teen knoflook
2 rode paprika’s
2 el milde olijfolie
250 g cherrytomaten
1 bakje basilicum (15 g)
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
300 g fusilli
ong 310 g verse zalmfilet
150 g geraspte milde kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in en hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.
Voeg de paprika toe en bak 4 min op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basiliumblaadjes fijn.
Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en 2/3 van het basilicum toe.
Breng de saus aan de kook en laat 10 min stoven.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de zalm in stukken van ong 2 cm.
Giet de pasta af en meng samen met de rest van de kaas door de saus.
Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal.
Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ong 15 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *