Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven
4 personen
Benodigdheden
1 kg kruimige aardappelen, geschil en in stukken
zout en versgemalen peper
500 g (wijn)zuurkool
200 – 250 ml melk
25 g boter
2 el olie
2 lente-/bosuitjes, in ringen
125 ml creme fraiche
150 g rauwe ham
2 el mosterd
Bereiding
Kook de aardappelen met zout gaar in 20 min.
Kook de zuurkool 15 min, giet deze af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180C.
Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal.
Verhit olie en roerbak hierin zuurkool met bosui 5 min.
Schep de creme fraiche erdoor.
Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover.
Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree.
Zet het gerecht 20 min in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.
Bron: Allerhande