Spaghetti bolognese
4 personen
Benodigdheden
1 grote ui
250 gr winterpeen
2 stengels bleekselderij
1/2 runderbouillonblokje
250 ml water
2 el olijfolie
25 gr boter
450 gr mager rundergehakt
2 blikken tomatenblokjes (a 400 gr)
1 el tomatenpuree
300 gr spaghetti
Bereiding
Pel de uit en snij de ui zo fijn mogelijk.
Schil de winterpeen en snij de winterpeen in dunne plakjes.
Snij de stengels bleekselderij in kleine stukjes.
Doe het bouillonblokje in een maatbeker en giet er 250 ml kokend water bij.
Roer net zo lang tot het blokje in water is opgelost.
Doe olie en boter in de pan.
Doe de ui, winterpeen en bleekselderij erin en bak 5 min.
Doe het gehakt erbij en maak er met je spatel steeds kleinere stukjes van, net zo lang tot alles fijn is geworden.
Doe er 6 el bouillon bij.
Doe de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij en roer goed door.
Strooi er peper en zout overheen en weer roeren.
Laat de saus met de deksel op de pan nog 30 min op laag vuur pruttelen.
Roer af en toe.
Bron: Allerhande voor kids