Antilliaanse kip

4 personen

Benodigdheden
4 el zonnebloemolie
4 kippenpoten zonder rugstuk (schaal 1 kg)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el gemalen komijn
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
1 zak paprikamix (3 stuks; groen, rood en geel), in stukjes
1/2 zak pruimen zonder pit (a 500 g)
2 el kappertjes
50 g groene olijven
1 kippenbouillontablet
300 g witte rijst

Bereiding
Verhit de olie in een grote braadpan.
Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min rondom.
Voeg de uien, de knoflook en de komijn toe en bak 3 min mee.
Voeg de tomaten , de paprika’s, de pruimen, de kappertjes, de olijven en het bouillontablet toe.
Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca 45 min stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de kip over 4 borden en serveer met de rijst.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *