Couscous van de fakir
4 personen
Benodigdheden
250 g sperziebonen
300 g couscous
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
450 g mager rundergehakt
2 zoete puntparika’s, in stukjes
Bereiding
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min beetgaar.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten 2 min in een koekenpan zonder boter of olie.
Laat afkoelen op een bordje.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min.
Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin.
Voeg de paprika toe aan het gehakt.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel.
Verdeel de couscous over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met fijngesneden verse munt.
Bron: Allerhande