Preitaart met geitenkaas

4 personen

Benodigdheden
40 g boter
6 uien, in halve ringen
1 pakje roomboterbladerdeeg, ontdooid
500 g prei, in dikke, schuine ringen
145 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
500 g gekookte bietjes, in halve plakjes
1 sjalotje, fijngesneden
3 el yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml)
bakpapier

Bereiding
Verwerm de oven voor op 210C.
Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min stoven.
Voeg peper en zout toe.
Leg 6 plakjes balderdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek.
Snijd de overige 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand.
Druk de naden van het deeg goed vast.
Bak de taartbodem 10 min in de oven.
Kook de prei 5 min in kokend water.
Laat uitlekken.
Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover.
Bestrooi met peper.
Zet de bakplaat in de oven en bak de taart 25 min.
Roer de creme fraiche los en verdeel over de warme taart.
Snijd deze in vieren.
Maak een salade van de bietjes, de sjalot en de yoghurtdressing.

Je kunt de taart maximaal 1 dag van te voren bereiden.
Warm hem dan de volgende dag 15 min op in een voorverwarmde oven van 190C.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *