Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken

4 personen

Benodigdheden
1 kg grote aardappelen, geschild
500 g boerenkool
125 g gerookte spekblokjes
2 uien, gesnipperd
1 blik Hot Dogs (8 stuks, 240 g)
8 augurkenplakjes (pot 480 g)
200 ml melk
50 g gemalen Goudse Kaas belegen

Bereiding
Snijd de aardappelen in vieren en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de boerenkool 15 min.
Bak de spekblokjes uit, voeg de ui toe en bak deze goudbruin.
Warm de oven voor op 180C.
Giet de boerenkool af en schep de ui met de spekblokjes en het bakvet erdoor.
Schep het geheel in de ovenschaal.
Halveer de hotdogs en augurkenplakjes in de lengte en leg ze om en om op de boerenkool.
Stamp de aardappelen tot puree, roer de melk erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de boerenkool met hotdogs, strijk de puree glad en strooi de kaas erover.
Zet de schaal 30 min in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt.

Bron: AH receptkaart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *