Lasagne

4 personen

Benodigdheden
2 el olie
400 g gehakt half-om-half
1 teen knoflook, fijngesneden
2 uien, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
1 courgette, in kleine blokjes
1 mespunt gedroogde tijm
1 bakje ricotta (250 g)
1 zakje geraspte jong belegen kaas (175 g)
8 lasagnevellen
cake- of broodblik (ca 26 cm), ingevet (NH: een ovenschaal gaat ook prima)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit de olie in een grote braadpan, schep het gehakt erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin kleurt en rul uit elkaar valt.
Schep de knoflook en de ui erbij en bak deze mee tot ze glazig zien.
Schep de tomatenblokjes, de courgette en de tijm bij het gehakt en laat het geheel nog 10 min zacht doorkoken.
Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Meng de ricotta met de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep wat tomatensaus  in het cake- of broodblik en leg er 2 lasagnevellen op.
Schep hierop de helft van de ricotta en leg hier weer een laag lasagnevellen op en een laag tomatensaus.
Vervolgens een dun laagje kaas, een laag lasagnevellen en de rest van de ricotta.
Daarna weer een laag lasagnevellen, een laag tomatensaus en ten slotte een laag kaas.
Bak de lasagne in 50 min goudbruin en gaar.

Bron:  Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *