Asperge met zalm en dilleroom
4 personen (voorgerecht) of 2 personen (hoofdgerecht)
Benodigdheden
500g witte asperges
5 el dille, fijn gesneden
1/2 beker zure room (a 125 ml)
200 g gerookte zalm
Bereiding
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachige uiteinden.
Kook de asperges 10 min in een ruime pan met kokend water, zou en nootmuskaat naar smaak.
Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min in het hete kookvocht rusten.
Roer het grootste gedeelte van de dille (bewaar een beetje voor de garnering) door de zure room, breng op smaak met zout en peper.
Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en laat ze uitlekken.
Rol om elke asperge een plakje zalm en verdeels ze over 4 borden.
Serveer de dilleroom ernaast en bestrooi met de rest van de dille.
Lekker met een paar krieltjes.
Bron: Allerhande