Perzik kwarktaart

12-14 personen

Benodigdheden
200 gr biscuitjes
130 gr ongezouten roomboter
500 gr Franse kwark
500 ml slagroom
75 gr fijne kristalsuiker
8 blaadjes gelatine
1 blik (410 gr) perzik partjes op siroop

250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker

Bereiding
Maal/hak de biscuitjes fijn.
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe.
Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier bekleden springvorm.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de bodem in de koelkast.
Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken.
Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom met de suiker stijf.
Haal de perzikpartjes door een vergiet en vang de siroop op in een pannetje.
Houd zo’n 15 partjes apart en snijd de overige in kleine stukjes.
Verwarm de siroop op laag vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Blijf roeren tot de blaadjes zijn gesmolten en haal van het vuur.
Laat iets afkoelen tot het niet meer heel heet is.
Voeg de siroop toe aan de kwark en roer er doorheen.
Hierna voeg je de slagroom toe en spatel je deze door de kwark.
Voeg als laatste de klein gesneden stukjes perzik toe en spatel ook door het beslag.
Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem en strijk glad.
Duw de achtergehouden partjes in een cirkelvorm in de bovenkant, houdt nog 2 partjes over.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom met de vanillesuiker fijn en spuit hiermee toeven op je taart.
De laatste perzik partjes snijd je in kleine stukjes en verdeel je over de toeven slagroom.

Bron: Laurasbakery.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *