Kip tandoori

4 personen

Benodigdheden

500 gr kip
1 ui
350 gr rijst
naanbrood
optie: verse koriander

Marinade:
1 tl olie
1 tl komijn
0,5 tl cayennepeper
1 tl kaneel
1 el limoensap
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
2 cm gember (fijngesneden)
170 gr Griekse yoghurt
2 el tomatenpuree
peper en zout

Bereiding
Doe alle ingredienten voor de tandoori marinade in een kom.
Voeg de kip in blokjes toe.
Dek af met folie en laat 1 tot 2 uur marineren in de koelkast.
Kook de rijst gaar.
Snipper de ui.
Verhit een pan en voeg de ui er aan toe met een beetje olie.
Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade.
Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ong 20 tot 25 min.
Omdat je de kip verwarmt in de saus blijft deze lekker mals.
Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt en/of een beetje water toe aan de kip tandoori als de saus te dik is.
Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en eventueel wat verse koriander.
Lekker met een frisse salade.

Bron: Leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *