Quiche met kip & groente
4 personen
Benodigdheden
1 ui
250 gr kastanjechampignons
300 gr geschilde bospeen
125 gr magere spekreepjes
350 gr kipdijfilet
1 tl gerookt paprikapoeder
225 gr diepvries tuinerwten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
4 middelgrote eieren
90 gr Grana Padano kaasflakes
15 gr verse peterselie
Bereiding
Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1/2 cm.
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min uit.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.
Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min mee.
Schep regelmatig om.
Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min mee.
Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min mee.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat de plakjes hartige- taartdeeg ontdooien.
Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige-taartdeeg.
Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min staan.
Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.
Bron: Allerhande