Couscous voor bij de bbq

6 porties

Benodigdheden
1 pak couscous, 400 gr
1 komkommer
1 rode paprika
10-15 cherrytomaatjes
3 bosuitjes
1 Spaanse rode peper
Olijfolie Extra Vierge
1 of 2 teentjes knoflook
snufje zout & peper
2 handjes rozijnen
1 bosje verse munt
1 bosje verse koriander

Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen.
Snijd de komkommer, paprika, cherrytomaatjes in kleine blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Doe een ruime hoeveelheid olijfolie (ongeveer 10 el) in een schaaltje en pers hier 1 of 2 teentjes knoflook boven.
Snijd het Spaanse pepertje heel fijn en voeg dit samen met een snufje zout en peper toe aan het schaaltje olijfolie.
Roer de olijfolie door de afgekoelde couscous en voeg ook de stukjes komkommer, paprika, tomaat en bosui toe.
Meng nu ook de rozijntjes erdoor heen.
Knip met een keukenschaar als laatste de verse munt en koriander fijn en voeg dit ook toe aan de couscous salade. Goed mengen.
Bewaar de couscous in de koelkast tot dat je hem gaat serveren.

Bron: Culiwe.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *