Couscous met knoflook garnalen

2 personen

Benodigdheden

250 g diepvries garnalen (ontdooid)
125 g cherrytomaten
125 g couscous
125 ml water
3 tenen knoflook
1 ui
1/2 blokje kippenbouillon
2 el platte peterselie (fijngesneden)
1 1/2 tl munt (fijngesneden)
1 el bieslook (fijngesneden)
1 tl citroensap
boter en olijfolie
peper en zout

Bereiding

Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn.
Was de cherrytomaten en snijd deze in partjes.
Houd dit even apart.
Breng 125 ml water aan de kook (in een waterkoker).
Verkruimel een half kippenbouillonblokje in een ruime schaal, doe hierbij de couscous, 1 tl olijfolie en 1 tl citroensap.
Giet het gekookte water erover, schep om met een vork en dek het vervolgens goed af.
Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje en de fijngesneden teentjes knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg dan de garnalen toe en bak deze in enkele minuten gaar.
Zodra de garnalen gaar zijn roer je door de gewelde couscous met een vork en doe je deze in een ruime kom/ovenschaal (net wat je handig vindt).
Meng hierdoor de fijngesneden bieslook, munt en peterselie samen met 1 tl olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep dan de cherrytomaten er door samen met de garnalen.
Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met een blaadje munt.

Bron: Eef kookt zo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *