Mediterrane tagliatelle met kip en aubergine

4 personen

Benodigdheden

400 g tagliatelle
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt
300 g kipfiletblokjes
1 aubergine, in blokjes van 1 cm
1 el sesamzaadjes
4 trostomaten, in stukjes van 1 cm
1 bakje verse basilicum (20 g), blaadjes grof gehakt
1 pakje feta (200 g), verbrokkeld

Bereiding

Breng in een ruime pan water met een theelepel zout aan de kook.
Voeg de tagliatelle toe zodra het water kookt en kook de pasta gaar volgens de aangeven tijd op de verpakking.
Roer af en toe en giet af.
Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper 3 min.
Voeg de kipfilet, aubergine en sesamzaadjes toe en bak ze 3 min mee.
Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten toe en sluit de pan af met een deksel.
Laat het gerecht nog 5 min zachtjes pruttelen.
Roer de helft van de basilicum erdoor en breng de saus op smaak met een beetje zout.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus er over heen.
Strooi de feta en de rest van de basilicumblaadjes erover.

Bron: Emte blad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *