Tomatensoep

4 personen

Benodigdheden
3 el olijfolie
1 grote ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes
200 g winterpeen, in blokjes
1 pak gezeefde tomaten (500 g)
4 tomaten, in stukjes
1,5 liter tomatenbouillon (van tabletten)
250 g rundergehakt

Bereiding

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 4-5 min. op zacht vuur.
Roer regelmatig.
Voeg de gezeefde tomaten, tomaatstukjes en tomatenbouillon toe.
Breng alles al roerend aan de kook.
Meng intussen het gehakt met zout en (versgemalen) peper en vorm er kleine balletjes van.
Voeg de balletjes toe aan de soep en kook deze in 15.-20 min zachtjes gaar.
Breng de tomatensoep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep de soep in kommen en zet deze op borden.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *