Champignonsoep

4 personen

Benodigdheden
2 uien
3 tenen knoflook
500 gr kastanjechampignons
2 el bloem
1 liter champignonbouillon
150 ml kookroom
boter of olie, verse tijm, verse peterselie, peper en zout

Bereiding
Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Verhit een beetje boter of olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan.
Bak de champignons mee samen met een beetje verse tijm.
Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de bloem toe.
Bak even kort mee en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook en roer de kookroom erdoor.
Laat de soep even een klein half uurtje pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met wat fijngesneden verse peterselie en serveer direct.

Bron: Eefkooktzo.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *