Eierkoeken
6 stuks
Benodigdheden
1 ei
50 g fijne kristalsuiker
raps van 1/4 citroen
1/2 tl bakpoeder
50 g bloem
snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Zeef de bloem en bakpoeder en voeg de citroenrasp en zout toe in een droge kom.
In een tweede kom: Klop de eieren en de suiker goed luchtig, tot de substantie ongeveer is verdubbeld qua size.
Voeg dan rustig het bloemmengsel toe en vouw/spatel dit rustig door het beslag (ik gebruik hier een pannenlikker voor, waarmee je alles goed kunt verdelen).
Schep met 2 lepels beslag op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Gebruik eetlepel per eierkoek, dit loopt nog uit en rijst nog in de oven.
Bak de eierkoeken 10-12 minuten op 180C, tot de randjes bruin en knapperig zijn, en het midden nog licht van kleur, maar wel gaar.
Ook lekker als ontbijt met verse aardbeien.
Ik maak altijd met de dubbele hoeveelheid ongeveer 9 stuks, dus grotere eierkoeken
Als ik geen citroen heb liggen, pak ik de raps van een mandarijn of sinaasappel als ik die wel heb.
Bron: littlebitofsunshine.nl