Speculaastaart met abrikozen

10-12 punten

48

Benodigdheden
250 g bloem
100 g donkere basterdsuiker
3 el speculaas- of koekkruiden
175 g koude boter, in kleine stukjes
300 g amandelspijs
125 ml creme fraiche
1 ei
250 g gewelde abrikozen
1 zakje geschaafde amandelen (45 g)
lage taartvorm (25-26 cm), ingevet
plastic folie

Bereiding
Meng in een kom de bloem met de basterdsuiker, speculaaskruiden, een mespunt zout en de stukjes boter door elkaar.
Kneed alles met koele handen snel tot een samenhangdende rol deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast minstens 30 min rusten.
Verwarm de oven voor op 175C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap met een doorsnede van 30 cm; bekleed hiermee de vorm.
Maak in een kom de amandelspijs met een vork los en meng de creme fraiche en het ei erdoor.
Strijk dit mengsel over de taartbodem uit.
Beleg dit met een laagje abrikozen en strooi er ten slotte de geschaafde amandelen over.
Schuif de taart in de oven en bak hem in 30-40 min goudbruin.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *