Torta con mascarpone
6 personen
Benodigdheden
250 g zachte boter
300 g suiker
4 eieren (XL)
1 tl vanille-essence + een paar druppels
225 g zelfrijzend bakmeel
25 g maizena
1 tl bakpoeder
300 g mascarpone (op kamertemperatuur)
200 g frambozen
4 el frambozenjam
poedersuiker
sprinvorm (doorsnede 24 cm)
bakpapier
Bereiding
Verwarm een oven voor op 200C (hetelucht 180C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Mix de boter met 250 g suiker en het vanille-essence tot een wit en romig mengsel en mix er een voor een de eieren door.
Zeef het bakmeel met de maizena en het bakpoeder boven het botermengsel en spatel het er luchtig doorheen.
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
Laat de taart midden in de oven in ca 25 min gaar worden (het beslag is gaar als de taart terugveert wanneer je op de bovenkant drukt).
Laat de taart afkoelen op een rooster en halveer de taart overdwars.
Klop de mascarpone met 50 g suiker en een paar druppels vanille-essence luchtig.
Houd de mascarpone op kamertemperatuur, anders wordt deze te dik en minder goed smeerbaar.
Bestrijk de onderste laat met de frambozenjam en verdeel er eerst de mascarpone en daarna de helft van de frambozen over.
Dek de taart af met de bovenste laag.
Bestrooi de taart royaal met poedersuiker en garneer de taart met de overige frambozen.
NH: ook lekker met aardbeien ipv frambozen
Bron: Allerhande