Herfstcake
Benodigheden
10 bitterkoekjes
0,5 dl Amaretto
150 g zachte boter
150 g bruine basterdsuiker
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
100 g gepelde walnoten
poedersuiker
1 tl kaneelpoeder
2 peren
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Hak de koekjes in stukken en doe ze in een kom en schenk de likeur erover.
Mix in een kom de boter met de suiker.
Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
Zeef de bloem en mix het met een mespuntje zout en het kaneelpoeder door het beslag.
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
Schep de peren en koekstukjes door het beslag.
Schep het beslag in een ingevette springvorm en verdeel de noten erover.
Bak de cake in ca 80 min in de oven gaar.
Prik met een sateprikker in de cake; als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Bestrooi de cake met poedersuiker.
Bron: Life & Cooking